OŠ “Dr. Boris Ćorić” Kreševo je škola koja nastavu izvodi na hrvatskome jeziku, a koju pohađaju i učenici Bošnjaci. Možemo se pohvaliti izuzetno dobrom suradnjom sa svim razinama vlasti u Federaciji i BiH, a posljednjih godina i sa Središnjim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Suradnja je naročito izražena u vidu podrške projektima i doniranju sredstava za njihovu provedbu. Ovom prigodom izražavamo zahvalnost Uredu za Hrvate izvan Rep. Hrvatske koja nam je, po aplikaciji, kojom smo sudjelovali na natječaju za 2020.godinu, odobrila 12 000 kn za projekt Opremanje kabineta informatičkom opremom. Nastava informatike izvodi se po NPP-u za učenike od 6. do 9. razreda. Također, nastavnici i stručni suradnici u istom kabinetu provode informatičku edukaciju i osposobljavanje za izvođenje nastave na daljinu.

Kako je naša škola izabrana za pilot-školu za prelazak na e-sustav, informatička oprema nam je tim potrebnija, kako u smislu kvantiteta, tako i u njenoj modernizaciji. Stoga još jedanput zahvaljujemo na dodijeljenim sredstvima za potrebnu opremu.

Nadamo se i  očekujemo potporu za realizaciju narednih projekata.

Cilj kojemu težimo jeste podizanje informatičke pismenosti naših učenika i djelatnika, njihovo uključivanje u napredne razine informatičkih znanja i vještina, sudjelovanje učenika informatičke sekcije u natjecanjima, poboljšanje kvalitete nastave iz drugih nastavnih predmeta te postavljanje temelja za nadarene učenike u nastavku školovanja. Stoga nam je dobrodošao svaki vid podrške i pomoći u njegovoj provedbi.